• Duurzame materialen
  • Handgemaakt en Maatwerk
  • GRATIS verzending vanaf 75,- (m.u.v meubels)

Ontdek de wereld van sensorisch spelen: tips en ideeën voor moeders

Gepubliceerd op 8 maart 2023 om 12:51

Sensorisch spelen is een geweldige manier om de ontwikkeling van kinderen te stimuleren, en het is ook een heel leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Maar wist je dat sensorisch spelen ook voordelen kan hebben voor moeders?!? In deze blog vertel ik daar meer over.

 

Allereerst, wat is sensorisch spelen? Sensorisch spelen is een vorm van spelen waarbij kinderen hun zintuigen gebruiken om te ontdekken en te leren. Dit kan onder andere door middel van het spelen met materialen zoals zand, water, klei, rijst, etc. Kinderen gebruiken hun handen om te voelen, hun ogen om te kijken en hun neus om te ruiken. Door dit te doen, ontwikkelen ze niet alleen hun zintuigen, maar ook hun fijne motoriek, hun taalvaardigheid en hun sociale vaardigheden.

 

Maar hoe kan sensorisch spelen voordelen hebben voor moeders?
Hier zijn enkele manieren waarop sensorisch spelen moeders kan helpen:

  1. Stressverlichting - Sensorisch spelen kan een rustgevende activiteit zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Het gebruik van verschillende materialen kan helpen om gevoelens van stress en angst te verminderen, en kan helpen om de geest te kalmeren. Ik kan het je echt aanraden! Vooral na een lange dag vol hectiek en afspraken. Even een half uurtje aan de keukentafel en je bent weer helemaal ontspannen.

  2. Creativiteit - Door samen met je kind te spelen, kan je als moeder ook je creativiteit stimuleren. Het bedenken van nieuwe manieren om met materialen te spelen kan je inspireren om op andere vlakken ook creatiever te zijn. 

  3. Kwaliteitstijd - Door samen met je kind te spelen, kan je als moeder ook waardevolle quality time doorbrengen. Het spelen met materialen kan een geweldige manier zijn om te communiceren en verbinding te maken met je kind.

  4. Rustgevende routine - Sensorisch spelen kan ook een geweldige manier zijn om een rustgevende routine te creëren voor jou en je kind. Door een vast moment in te plannen voor sensorisch spelen, kan je als moeder een voorspelbare en rustgevende omgeving creëren voor jezelf en je kind.

  5. Zelfzorg - Door samen met je kind te spelen, kan je als moeder ook zorgen voor je eigen zelfzorg. Het nemen van een pauze om te spelen kan je helpen om te ontspannen en te genieten van het moment.

Kortom, sensorisch spelen kan niet alleen voordelen hebben voor kinderen, maar ook voor moeders.
Door samen te spelen, kan je als moeder quality time doorbrengen met je kind, je creativiteit stimuleren, een rustgevende routine creëren en zorgen voor je eigen zelfzorg.
Probeer dus zeker eens sensorisch spelen uit met je kind en ontdek zelf de voordelen ervan!

 

Vergeet dan natuurlijk niet even in onze webshop te kijken voor een leuke speelbak met speelrijst ;-)

 

Vond je de blog leuk? Zou je de blog dan willen delen op de socials?

 

Ik hoor graag jouw feedback over mijn blog en zou het leuk vinden als je een reactie achter laat.
Bedankt voor je tijd en ik kijk ernaar uit om van je te horen!

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Kelly
7 maanden geleden

Leuke blog!